Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο Ιδαλίου «ΜΙΧΑΗΛ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»

Το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο Ιδαλίου  «ΜΙΧΑΗΛ ΟΛΥΜΠΙΟΣ» ιδρύθηκε το 2002 στην ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης (συνοικίες Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Κωνστάντιας και Νέας Λήδρας) στο Δάλι.

Σκοπός του Σωματείου - Στόχοι

Σκοπός της ίδρυσης του Σωματείου, είναι η  ενεργός συμμετοχή στα Κοινωνικά, Πολιτιστικά & Αθλητικά δρώμενα της ενορίας μας, του Δήμου μας και γενικότερα της Κύπρου μας. Κύριο μέλημα του Σωματείου θα είναι η υγιής απασχόληση των νέων μας, με πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.  Το σωματείο «ΜΙΧΑΗΛ ΟΛΥΜΠΙΟΣ» αποσκοπεί και στην εξυπηρέτηση και προαγωγή των εθνικών και θρησκευτικών παραδόσεων του ελληνικού έθνους και του χριστιανισμού. Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων, τη δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος κλπ, το Σωματείο στοχεύει να φέρει τους νέους μας στο κέντρο των πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων του Δήμου μας και την υγιή απασχόληση τους και γενικά να προσπαθήσει να δώσει  ώθηση στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της ενορίας μας. Με τις ουσιαστικές και πρακτικές παρεμβάσεις του, θα επιδιώξει την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος. Παράλληλα σε μια εποχή, όπου δυστυχώς αναπτύσσεται το πνεύμα του ατομικισμού, το σωματείο επιδιώκει να καλλιεργήσει το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη μας και γενικότερα ανάμεσα στους συμπολίτες μας.

 

Το Σωματείο δραστηριοποιείται στα αθλήματα:

Χειροσφαίρισης

Ποδοσφαίρου

Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

 

Στον Πολιτιστικό Τομέα έχουν δραστηριοποιηθεί:

Δημιουργία Χορευτικού Ομίλου

Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις

Μουσικές βραδιές

Διαλέξεις

Αιμοδοσίες

Θεατρικές Παραστάσεις

Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πρωτοβουλία έρευνας για τη διάσωση των αλακατιών στην ευρύτερη περιοχή Λυμπιών.

Καθιέρωση βραβείου εις μνήμη Χαράλαμπου Ολύμπιου

Δίνεται χρηματικό βραβείο συνολικής αξίας £100 και αναμνηστικής πλακέτας στους άριστους μαθητές στην Επιστήμη της Πληροφορικής στο Λύκειο Ιδαλίου.